>

Gosztolai Géza

szakpszichológus

1065 Budapest, Révay u. 8.

fejlődés és harmónia

Stressz

A fokozott felelősség, munkaterhelés, teljesítménykényszer, kiszámíthatatlanság mind megterhelést, stresszt jelentenek.

A distressz a káros stressz. Olyan intenzív, vagy ismétlődő hosszantartó ingerek összessége, melyek az egyensúlyt tartósan megbontják. Eredményük: elégedetlenség, kiégés, kontroll- és önbizalomvesztés, állandó késztetettség, nyugtalanság, izgalom.

A vegetatív idegrendszeren keresztül ezek szív és keringési zavarokat, a zsír- és a cukorháztartás zavarait, a gyomor és a bélrendszer betegségeit okozhatják. A személyiségtől függ, hogy kinél mi a gyenge láncszem.

Ki, ha nem Te. Mikor, ha nem most.

- Osho

Van megoldás

Pszichoterápiával megszelidíthető

Önön múlik.

A gyógyszer ugyan segít a tüneti kezelésben, de ha a személyiség, gondolkodás, viselkedés nem változik, az ítélet életfogytiglan marad. A stressz, mint káros pszichés reakció kezelése feszültségoldó, konfliktuskezelő és feltáró jellegű technikákkal valósulhat meg.

Kérjen segítséget!

Feszültség, stressz nélkül nincs élet. A fájdalom és a változás az élet velejárója, de a szorongás, a stressz szabadon választható. Igaz lassan őrölnek, de képesek mindent tönkretenni; magánéletet, munkát, azaz bármit, ami örömet is okozhatna. Hát nem paradoxon? Ugyanazt tehetné, csak más módon. Még nem késő, Ön döntheti el, melyik úton halad tovább!

A tét nem nagy... csak az élete. Ön dönt.

Javasolt módszerek

autogén tréning
asszertív tréning
hipnózis
imagináció
KIP
kognitív- és viselkedésterápia
NLP
pszichodráma
relaxációs technikák

2008-2016 www.gosztolai.hu I Minden jog fenntartva!I